ALZHEIMERLIED 'HOU JE NOG VAN MIJ' ROERT BETROKKENEN TOT TRANEN

Er heerst nog altijd een  taboe  en veel onbegrip over de ziekte Alzheimer. Samen met Alzheimer Nederland en Domus Magnus bracht Guus Bok op de Wereld Alzheimer Dag het lied 'Hou Je Nog Van Mij' uit, dat over Alzheimer gaat. Wij wensen dat mensen dankzij dit lied en de aandacht vanuit de media gaan praten over Alzheimer. De download inkomsten gaan naar onderzoek voor Alzheimer. 

Rico Hop schreef de tekst naar aanleiding van een triest verhaal over een man die elke dag door regen en wind naar zijn vrouw fietste, wetende dat hij haar elke dag weer een beetje meer verloor aan de ziekte van Alzheimer. Binnen enkele dagen werd dit filmpje  meer  dan 200.000  keer  bekeken op social media en roerde het  de betrokkenen tot tranen. ‘Hou Je Nog Van Mij’ verscheen  uitvoerig in de media; o.a.  Linda Nieuws en Metro  Nieuws  schreven erover. En het filmpje, waarin Guus het lied in het verzorgingstehuis zingt voor mensen die met Alzheimer te maken hebben, werd bekroond tot ‘Filmpje van de Dag’. De officiële versie van ‘Hou Je Nog Van Mij’ werd uitgebracht op 21 september 2016, op de Wereld Alzheimer Dag.

Download gratis de bladmuziek van ‘Hou Je Nog Van Mij’ in onze shop!

GUUS BOK IN UW ALZHEIMER CAFÉ?

Guus Bok heeft inmiddels in veel Alzheimer Café's en verzorgingstehuizen opgetreden. Het is fantastisch om te zien hoe de mensen, die met Alzheimer te maken hebben, helemaal opleven. De reacties zijn iedere avond weer hartverwarmend. Tijdens dit optreden zingt Guus onder begeleiding van pianist Barend Lippens zowel Oudhollandse liedjes als het ontroerende 'Hou Je Nog Van Mij'.  Oftewel: een avond met een lach en een traan (met vooral de lach).

"Fantastisch. We hebben na jouw optreden nog samen geëvalueerd. Iedereen was het er over eens: een hele mooie avond. Jouw aanwezigheid, jouw doen en laten, het betrekken van mensen bij het optreden geweldig. Je zou in alle Alzheimer cafés of trefpunten moeten optreden. Nogmaals Guus en collega's: bedankt!"

- Alzheimer Trefpunt Twente

"Alle aanwezigen hebben genoten, en volop meegezongen met de Oudhollandse liedjes.  De bezoekers voelden de betrokkenheid van Guus in de spontane gesprekjes die hij met hen had en dat werd zeer gewaardeerd.  Iedereen vond het een geslaagde avond en een mooie afsluiting van het seizoen.  Als werkgroep vonden wij het optreden een ‘Schot in de roos’ en zeker een aanrader voor andere Alzheimer cafés. Een aangename verrassing! Dank daarvoor."

- Alzheimer Trefpunt Etten-Leur